ГоловнаСуспільствоВійна

Україна вивчає, порівнює і робить висновки щодо позицій Росії, – Подоляк про перемовини

Україна ще в Стамбулі передала опонентам свої пропозиції щодо формульних рішень. Росія на них відповіла, і тепер ця відповідь аналізується.

Україна вивчає, порівнює і робить висновки щодо позицій Росії, – Подоляк про перемовини
Фото: Twitter

Українська сторона вивчає, порівнює та робить висновки щодо переданих Росією пропозицій. Про це повідомив учасник української делегації на переговорах, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі ЗМІ, зазначили в пресцентрі ОПУ.

"Щодо власне перемовного процесу, то Україна ще в межах стамбульського раунду передала стороні опонентів свої пропозиції щодо формульних рішень. Зокрема щодо гарантій безпеки як забезпечення наступних ненападів на нашу країну", – повідомив він.

Росіяни ці пропозиції вивчили і надали зустрічні позиції. Їх нині Україна і вивчає.

Подоляк додав, що висновки будуть зокрема і політико-юридичного характеру. 

Нагадаємо, минула очна зустріч перемовників від України і Росії відбулася в Стамбулі 29 березня. Після цього розмови відбувалися в онлайні. 

За словами перемовника, радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, підсумками зустрічі в Стамбулі є юридичні гарантії, які забезпечують новий контур безпеки України (аналог п'ятої статті НАТО), повернення проблематики Криму у переговорний порядок денний, доказ спроможності української державності, початок перегляду глобальних принципів безпеки та ролі інституцій. 

Учора Подоляк заявив, що облога Маріуполя Росією ще більше ускладнила переговорний процес у війні в Україні, і важко сказати, коли можуть відновитися прямі переговори.

До того очільник перемовної делегації від України, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія говорив, що переговори йдуть важко, жодна зі сторін не поступається. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram