ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб ЗСУ показав, що Javelin і NLAW роблять з російськими танками

На оприлюдненому відео – знесена танкова башта, яка провалилася під асфальт.

Генеральний штаб Збройних сил України вранці середи, 6 квітня, оприлюднив відео знищення російської військової техніки.

"Що Javelin і NLAW роблять з російськими танками. Відео. Разом переможемо!" – йдеться в дописі на сторінці Генштабу у фейсбуці.

На відео – російський танк після того, як українські військові завдали по ньому удару. Він по башту увігнаний в асфальт.

FGM-148 Javelin – переносний протитанковий ракетний комплекс виробництва американських підприємств Raytheon та Lockheed Martin. Цей ПТРК США розробляли з 1986 року, а прийняли на озброєння в 1996 році. Успішно використовували в Іраку. Постачають на експорт у деякі країни світу. З 30 квітня 2018 року перші комплекти стали надходити до України. Після початку російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року, цей ПТРК став символом українського опору.

NLAW (англ. Next Generation Light Anti-tank Weapon) – шведсько-британська переносна протитанкова керована ракета малої дальності. Комплекс розроблений компанією SAAB (Швеція). Має дальність стрільби до 800 м, вага – 12,5 кг. Час, необхідний для активації системи і відкриття вогню, становить 2–3 с. У січні 2022 року Велика Британія надала понад 1000 переносних протитанкових ракет Україні.

Раніше військові 30 ОМБр ім. Князя Острозького показали, як "прихильники Кобзона "розлетілися" до нього на концерт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram