ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві затримали прихильника "руского міру" з подвійним громадянством

У нього знайшли гранати.

У Києві правоохоронці повідомили місцевому мешканцю про підозру за зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це йдеться в телеграм-каналі Національної поліції України.

До правоохоронців Дніпровського управління поліції Києва надійшла оперативна інформація щодо чоловіка, який, ймовірно, є прихильником “руского міру”. Спільно з працівниками Служби безпеки України поліцейські провели санкціонований обшук у квартирі місцевого мешканця.

Під час перевірки правоохоронці встановили, що чоловік через соціальні мережі поширював матеріали із закликами про насильницьку зміну меж території України, а також підтримував та вітав злочинні дії держави-агресора. Крім того, протягом огляду квартири поліцейські виявили та вилучили три гранати ВОГ-25П, корпус гранати РГД-5 і запал до ручної гранати УЗРГМ-2.

Власником боєприпасів і прихильником “руского міру” виявився 45-річний місцевий мешканець, уродженець Російської Федерації, який має подвійне громадянство. Слідчо-оперативна група задокументувала злочин, а зловмисника правоохоронці затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – незаконне зберігання та поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Наразі слідчі за погодженням з окружною прокуратурою повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину та підготували клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Правопорушнику загрожує до семи років тюремного ув’язнення.

Нагадаємо, у київському метро затримали інформатора Росії, який назвався монахом столичного храму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram