ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві зранку спостерігалося задимлення, містян просили лишатися вдома (оновлено)

Станом на 12:30 стан повітря нормалізувався.

У Києві зранку спостерігалося задимлення, містян просили лишатися вдома (оновлено)
Ілюстративне фото
Фото: EPA/UPG

У суботу вранці в Києві зʼявилося незначне задимлення. За даними фахівців, якість повітря нормальна, але мешканців просять не відчиняти вікна і не виходити з дому без потреби.

Про це повідомили в КМДА

Задимлення повʼязане з відсутністю вітру. Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко додав, що дим іде зі сміттєзвалища біля Нових Петрівців, яке нині догорає.

"Тільки-но вітер зʼявиться, смог від роботи теплоелектростанцій і димів від загорянь в околицях Києва розвіється. У Чорнобильській зоні, з погляду пожежної ситуації, все спокійно. Радіаційний фон у нормі", – зазначив він. 

У ДСНС підкреслили, що смог сьогодні не є причиною для паніки в суспільстві. 

Так, станом на 07:00 19 березня в Київській області не зафіксовано пожеж в екосистемах, у Зоні відчуження та поблизу ЧАЕС. Рятувальники також закликали припинити палити сухостої.

Оновлено. Станом на 12:30 стан повітря в Києві нормалізувався, повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів Олександр Возний.

"Датчики моніторингу показують, що стан повітря у Києві нормалізувався. Небезпека минула, тому попередні рекомендації скасовуються. Слідкуйте за повідомленнями від міської влади та бережіть себе", написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, чотири дні тому ворог обстріляв селище Нові Петрівці, що неподалік Києва. Росіяни застосовували важку артилерію. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram