ГоловнаСуспільствоВійна

"Український свідок" розповів, як Київ вкотре розгрібав наслідки нападу Росії

Внаслідок обстрілу на столичному Подолі зруйновано шіть житлових будинків, школа і дитсадок.

"Український свідок" розповів, як Київ вкотре розгрібав наслідки нападу Росії
Фото: Скріншот відео

На YouTube-каналі проєкту "Український свідок" опубліковано відео як жителі одного з будинків Києва розгрібають наслідки російського вторгнення, та що вони думають про президента РФ.

Як повідомлялося, сьогодні ранок у жителів однієї з п’ятиповерхівок Подільського району столиці почався з вибуху та евакуації. У будинок потрапив уламок збитої ворожої ракети, після чого загорілися перші три поверхи.

“Я в кухні по телефону говорила, воно так гухнуло, наче я стою, а воно прямо біля мене гупнуло. Я вскочила в кімнату, а в кімнаті двері падають і з вулиці тягне все сміття” - розповідає жителька, яка під час удару знаходилася у своїй квартирі.

Рятувальники швидко відреагували на повідомлення про пожежу, приїхали на місце події та евакуювали 98 мешканців. На жаль, одна людина загинула, а 19 - травмовані.

"Прийняли певну кількість постраждалих, була надана домедична допомога людям з цирапинами від скла, невеликими травмами, більш серйозні - приймала швидка допомога" - розповів один з працівників рятувальних служб.

Внаслідок удару зруйновано шіть житлових будинків, школа і дитячий садочок.

"У нас майже залишилися тільки стіни. Нічого немає. Техніки немає, дитячих іграшок, ну, нічого немає. Якщо зайти в садочок, там тільки все порушено, нічого немає, - говорить працівниця дитячого садочку. - Це варварство! Іншими словами не опишеш, бо емоції зашкалюють. Ну люди так не роблять. Це просто варвари! Це жах!"

Протягом усього дня жителі разом з рятувальника та добровольцями тероборони прибирали з території навколо будинків уламки скла, розтрощених меблів, вікон, дверей та зруйнованих стін.

Нагадаємо, проєкт "Український свідок" (Ukrainian Witness) запустив засновник фонду допомоги українській армії "Повернись живим" Віталій Дейнега.

Долучайтеся до проекту Український свідок (Ukrainian Witness) на платформах: YouTube; Facebook, Instagram, Telegram, Patreon.

Волонтери фонду "Повернись живим" тісно співпрацюють з українськими бійцями та отримують від них ексклюзивні фото- і відео матеріали. Тому Ukrainian Witness буде публікувати цей контент із коментарями англійською мовою, щоб більше людей за кордоном розуміли, що відбувається в Україні.

Якщо ви стали свідком і маєте відеоматеріали з місця подій: зруйновану інфраструктуру, результати обстрілів, підбиту ворожа техніка, проукраїнські мітинги - надсилайте їх пошту [email protected].

Раніше "Український свідок" розповів про киян, які залишились у місті, щоб рятувати тварин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram