ГоловнаСуспільствоВійна

​«Український свідок» розповів про киян, які залишились у місті, щоб рятувати тварин

«Я не можу тікати, бо в мене кіт, тому доведеться стояти до кінця». 

​«Український свідок» розповів про киян, які залишились у місті, щоб рятувати тварин
Евакуація домашніх тварин
Фото: Макс Требухов

Проєкт «Український свідок» опублікував на YouTube відео про людей, які лишились у Києві, щоб зберегти життя собакам, котам і білці. 

З початку повномасштабної війни в Україні сотні тисяч людей були змушені евакуюватися з гарячих точок, іноді маючи на це мінімум часу. Ця війна торкнулася не тільки людей, а й їхніх домашніх улюбленців. Були випадки, коли хтось під час евакуації ніс величезну собаку на руках декілька кілометрів, а комусь через обставини довелося залишити своїх тваринок у гарячих точках. 

«Найпопулярнішою ветеринарною послугою в перші дні війни була евтаназія. Це був просто якийсь жах», – зазначає ветеринар Павло Люлько, який залишився в Києві, щоб допомагати тваринам.

Найбільшою проблемою, як зазначають працівники ветеринарних клінік і притулків, є зменшення кількості працівників таких закладів, адже багато людей просто виїхали та залишили не тільки свої помешкання, а й свою роботу. 

«Зараз справи йдуть доволі важко, тому що багато тварин покинутих і багато лікарів роз'їхалися з Києва», – розповідає Павло. 

Сьогодні у ветеринарів і працівників притулків роботи значно додалося. Щодня вони доглядають за покинутими тваринами, турбуються про їхнє здоров'я та безпеку, а також рятують домашніх улюбленців, які перебувають під замком. Тварин, яких забирають з порожніх квартир і будинків, розміщують у притулку, допоки не настане спокійніша ситуація. 

«Український свідок» (Ukrainian Witness) на платформах:

YouTube

Facebook

Instagram 

Telegram для українців

Telegram для росіян 

Нагадаємо, медіапроєкт «Український свідок» запустив засновник фонду допомоги українській армії «Повернись живим» Віталій Дейнега.

Волонтери фонду «Повернись живим» тісно співпрацюють з українськими бійцями та отримують від них ексклюзивні фото- і відеоматеріали. Тому «Український свідок» буде публікувати цей контент із коментарями англійською мовою, щоб більше людей за кордоном розуміли, що відбувається в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram