ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти захопили в заручники персонал і пацієнтів лікарні в Маріуполі

Росіяни обстрілюють позиції української армії з вікон лікарні.

З ранку 14 березня Обласна лікарня інтенсивного лікування в Маріуполі захоплена російськими військами. 

Як інформує Медійна ініціатива за права людини, про це на гарячій лінії організації повідомили мешканці Маріуполя.

У заручниках утримують персонал і пацієнтів лікарні. За повідомленням свідка, туди ж росіяни зганяють інших цивільних мешканців. При цьому обстрілюють позиції української армії з вікон лікарні, намагаючись викликати вогонь у відповідь. 

За словами очевидця, з приміщення лікарні російські військові нікого не випускають, погрожуючи розстрілом. Пацієнти, які ризикнули вирватися з полону, повернулися з кульовими пораненнями. 

"Медійна ініціатива за права людини закликає міжнародну спільноту вжити всіх можливих заходів, щоб припинити воєнний злочин Російської Федерації, який відбувається просто в ці хвилини, та звільнити лікарів, пацієнтів, мирних мешканців, яких російська армія тримає в заручниках і використовує як живий щит", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у мережі інтернет поширюється неправдива інформація про кількість загиблих у Маріуполі внаслідок обстрілів міста російськими окупантами. Офіційна та підтверджена інформація станом на кінець 14 березня 2022 року - 2 357 загиблих маріупольців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram