ГоловнаСуспільствоВійна

Збройні сили хоробро тримають ключові напрямки, - Зеленський

Президент закликав усіх, хто може захищати своє місто, продовжувати боротьбу.

Збройні сили хоробро тримають ключові напрямки, - Зеленський
Фото: EPA\UPG

Збройні сили України хоробро тримають усі ключові напрямки оборони. Контратакують окупантів під Харковом, захищаючи місто. Тримають Миколаїв, Київ, Чернігівщину, Сумщину, Донбас. Про це у своєму зверненні заявив президент України Володимир Зеленський.

"Російська армія не вийшла на заплановані рубежі. Але вийшла майже на 10 тисяч убитих російських військових. 10 тисяч! Це страшно! Хлопці по 18, по 20 років. Зовсім молоді, майже діти. Солдати, яким навіть не змогли пояснити, за що вони йдуть воювати? За що і чому вони на чужій землі.10 тисяч. Росія точно могла дати цим своїм людям щось інше, крім смерті", - зазначив президент.

За його словами, там, де окупантам вдалося пройти, вони затримаються ненадовго.

"Я захоплююся кожним українцем, кожною українкою, які протестують. Які беруть національний прапор і показують російським військовим, що вони програють. Програють обовʼязково. Бо неможливо виграти в людей, які без зброї в руках зупиняють військову техніку. Які відмовляються брати що завгодно із рук окупантів. Яким складно. Яким небезпечно. Але вони не втрачають гідність. І ніколи не втратять", - заявив Зеленський.

Він зазначив, що на переговорах у Білорусі групи домовилися про перший крок - організацію гуманітарних коридорів – і допомога вже в дорозі.

"Гуманітарні коридори мають працювати сьогодні. Маріуполь і Волноваха. Щоб урятувати людей. Жінок, дітей, людей старшого віку. Щоб дати продукти харчування й ліки тим, хто залишається. Наша допомога вже в дорозі. Усі, хто потребує допомоги, повинні мати змогу вийти. Хто хоче. Усі, хто може захищати своє місто, повинні продовжувати боротьбу. Повинні. Бо якщо всі підуть, то чиє тоді буде це місто? Ми робимо все з нашого боку, щоб домовленість запрацювала. Це одне з головних завдань саме на сьогодні. Подивимося, чи можна піти далі в переговорному процесі", - резюмував президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram