ГоловнаСуспільствоВійна

​На Миколаївщині після обстрілу російськими "градами" місто Вознесенськ залишилось без газу

Раніше без газопостачання залишились також Ізюм і Бражківка на Харківщині.

​На Миколаївщині після обстрілу російськими "градами" місто Вознесенськ залишилось без газу
Фото: facebook.com/tsoua2020

Оператор ГТС України (ОГТСУ) був змушений припинити постачання газу в місті Вознесенськ Миколаївської області, де внаслідок обстрілу росіянами було пошкоджено розподільні мережі.

Про це повідомив глава компанії Сергій Макогон.

"Після звірячих обстрілів "градами" та артилерією міста Вознесенськ були значно пошкоджені розподільчі мережі. Ми були вимушені припинити подачу газу до міста. Пошкодження критичної інфраструктури - це акт геноциду та злочин проти людства!" - написав він у фейсбуці.

Як пояснив Макогон, через продовження бойових дій фахівці компанії поки що не можуть почати відновлення газопостачання.

"На жаль у районі цього теракту продовжуються активні бойові дії, тому наші фахівці не можуть узяися до ліквідації наслідків з метою поновлення газопостачання міста", - додав Макогон.

Раніше сьогодні внаслідок авіаудару по газопроводу-відводу в Харківській області ОГТСУ довелося також відключити газорозподільні станції у містах Ізюм і Бражківка, що призвело до припинення газопостачання Ізюма. Без газу залишилися 40 тис. жителів міста.

"За попередньою інформацією, жертв і постраждалих у результаті вибуху серед співробітників немає. Транспортування газу буде відновлено після відповідних ремонтних робіт, щойно їх проведення буде можливим", – зазначив Макогон.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський раніше також повідомив, що російські окупанти не погоджуються, щоб українська сторона евакуювала цивільне населення з місць, де оголошена гуманітарна катастрофа. Наразі, за його словами, дуже складна гуманітарна ситуація на сході нашої країни.

Сьогодні Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я звернувся до Червоного Хреста з проханням забезпечити зелені коридори для вивезення хворих з окупованих Росією територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram