ГоловнаСуспільствоПодії

Генштаб заспокоїв українців: захоплені російські танки та іншу техніку не потрібно декларувати

"Так що, російський танк, іди нах...й з декларації".

Генштаб заспокоїв українців: захоплені російські танки та іншу техніку не потрібно декларувати
Фото: Pravda Gerashchenko

Генштаб ЗСУ звернувся до українців із закликом не переживати за декларування захопленої російської військової техніки.

"Захопили російський танк чи БТР і переживаєте про те, як його декларувати? Зберігайте спокій і продовжуйте захищати Батьківщину! - йдеться у зверненні. - Декларувати захоплені російські танки та іншу техніку не потрібно, адже вартість цього лайна не перевищує 100 прожиткових мінімумів (248 100 грн). Відповідно, подавати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів у разі захоплення такого непотребу так само не потрібно (така от тавтологія)".

Генштаб пояснив, що бойові трофеї не відображають у декларації через такі причини:

- вони були набуті не внаслідок укладення якого-небудь виду правочину, а у зв’язку із повномасштабною агресією з 24.02.2022 Російської Федерації стосовно незалежної і суверенної Української держави як продовження розпочатого у 2014 році підступного нападу РФ на Україну з метою знищення останньої;

- завдяки мужності та звитязі захисників Української держави ворожа військова техніка зазвичай потрапляє до вас вже знищеною та виведеною з ладу, через що неможливо провести її оцінку відповідно до Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні». А отже, неможливо і з’ясувати, скільки коштує таке майно.

"Так що, російський танк, іди нах...й з декларації", - підводить підсумки Генштаб.

"У той же час НАЗК продовжує забезпечувати технічну можливість подання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані щодо набуття об’єктів, захоплених у рашистської армії, у разі наявності бажання суб’єктів декларування здійснити такі дії. Детальне роз’яснення".

Нагадаємо, кілька днів тому в мережі з'явилося відео, на якому видно, як хтось украв російський бронетранспортер, причепивши його до трактора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram