ГоловнаСуспільствоВійна

Росія не спромоглась отримати контроль над повітряним простором України, – британська розвідка

Агресор також не досяг значного прогресу у просуванні на Київ.

Росія не спромоглась отримати контроль над повітряним простором України, – британська розвідка
Фото: vimpel-v.com

Міністерство оборони Великобританії оприлюднило у Twitter оновлені дані розвідки щодо російської агресії проти України. 

Зокрема оборонне відомство Об’єднаного Королівства констатує: 

  • Російські війська досягли лише незначного прогресу у просуванні на Київ за останні 24 години через «складнощі з матеріально-технічним забезпеченням. 
  • Російські війська посилили використання артилерії поблизу Києва, Харкова та Чернігова, підвищуючи ризик втрат серед цивільного населення. 
  • Росія не спромоглась отримати контроль над повітряним простором України через що перейшла до нічних операцій у спробі зменшити свої втрати. 

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, вторгнення Росії в Україну виглядає гірше, ніж він очікував, додавши, що Європа зараз є свідком розгортання катастрофи.

«Очевидно, що Володимир Путін готовий використати варварську тактику проти ні в чому невинних цивільних осіб, бомбардувати багатоповерхівки, запускати ракети в багатоквартирні будинки, вбивати дітей, і ми спостерігаємо це дедалі більше», – додав він.

Сьогодні Російські війська вранці 1 березня обстріляли цивільну інфраструктуру Харкова, загинули щонайменше 10 людей.

Напередодні росіяни стріляв по Харкову з «градів», загинули люди, які вийшли з укриття по воду. Зруйновано 87 будинків, загинули щонайменше 11 харківʼян, більш ніж 100 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram