ГоловнаСуспільствоЖиття

Одеська ОДА хоче перенести початок навчального року заради продовження курортного сезону

Ініціативу підтримало керівництво Миколаївської та Херсонської областей.

Одеська ОДА хоче перенести початок навчального року заради продовження курортного сезону
Фото: most-odessa.info

В Одеській області мають намір відкласти початок навчального року до 20 вересня, щоби продовжити курортний сезон. З ініціативою перенесення початку навчального року в закладах загальної середньої освіти та вищих навчальних закладах виступила Одеська обласна державна адміністрація.

Ініціативу підтримали окремі народні депутати від Одеської області, а також керівництво Миколаївської та Херсонської обласних держадміністрацій, інформує пресслужба Одеської ОДА.

В ОДА вважають, що продовження курортного сезону збільшить надходження до бюджету і надасть робочі місця жителям регіону.

"Історично склалося, що курортний сезон в Одеській області зазвичай починався з середини травня. Однак в останні роки спостерігається тенденція зміни кліматичних умов: травень і червень супроводжуються частими опадами, вітрами і відсутністю тепла, а про вересень туристи відгукуються як про "оксамитовий сезон" - найкращий час для приїзду в приморські регіони Одеської, Миколаївської та Херсонської областей", - повідомили в ОДА.

За попередніми розрахунками Інституту проблем ринку, у вересні приморські регіони можуть додатково отримати майже 600 млн грн до місцевих бюджетів у сфері індустрії гостинності та економіки вражень, з яких 50% припадає на Одеську область.

В облдержадміністрації зазначають, що практика змінного розкладу початку навчального року залежно від регіону і кліматичних умов є поширеною за кордоном, зокрема в Болгарії, Грузії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Румунії, США.

Для того, щоб перенести початок навчального року на 20 вересня, потрібно внести зміни до Закону України "Про повну середню освіту", згідно з яким згідно з яким навчальний процес у закладах середньої освіти має тривати не менше 175 навчальних днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram