ГоловнаСуспільствоВійна

Росія нарощує бойові спроможності в зоні ООС, – розвідка Міноборони

Окупанти звозять пальне, нові партії озброєння та боєприпасів. 

Росія нарощує бойові спроможності в зоні ООС, – розвідка Міноборони
Фото: EPA/UPG

Командування Збройних сил Росії нарощує бойові спроможності з’єднань і частин 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК оперативного угруповання російських окупаційних військ. Про це повідомили на сторінці Головного управління розвідки Міноборони України у Facebook.

"З початку серпня з території Росії завезено близько однієї тис. тонн пального, а також нові партії озброєння і боєприпасів, у тому числі бойові броньовані машини та 12,7 мм набої для великокаліберних кулеметів і снайперських гвинтівок", – йдеться в повідомленні.

Щоб приховати постачання техніки і майна військового призначення, окупанти використовують дороги, які проходять через пропускні пункти на неконтрольованих Україною ділянках кордону, та обхідні шляхи.

Нагадаємо, що представник МЗС Росії цього тижня оприлюднив коментар, у якому висловив "стурбованість" безпековою ситуацією на сході України, традиційно звинувативши українську владу в її погіршенні та зриві переговорного процесу з мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України, а також в утисках російськомовного населення.

У МЗС України відповіли, що Російська Федерація відчайдушно намагається перекласти відповідальність "із хворої голови на здорову", дедалі частіше підміняючи сумлінне виконання взятих на себе мирних зобов’язань галасливими політичними заявами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram