ГоловнаСуспільствоВійна

Один військовий загинув, троє отримали поранення внаслідок ворожого обстрілу на Донбасі (оновлено)

Українських захисників було терміново евакуйовано та доправлено до лікувального закладу.

Один військовий загинув, троє отримали поранення внаслідок ворожого обстрілу на Донбасі (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Окупаційні війська здійснили обстріл українських позицій на сході України. В результаті нападу один військовослужбовець загинув, троє отримали поранення.

Про це повідомляє Штаб ООС.

“Українських захисників було терміново евакуйовано та доправлено до лікувального закладу. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі на місці події працюють представники військової частини та робоча група Військової служби правопорядку ЗС України.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Оновлення. Загиблий - заступник начальника тилу логістики 93-ї ОМБР Холодний Яр майор Богдан Бродовський, повідомляє пресцентр бригади.

Богдан Бродовський
Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр
Богдан Бродовський

“Бойовики обстріляли позиції холодноярців, офіцер отримав вибухове поранення несумісне з життям. Висловлюємо найщиріші співчуття з приводу тяжкої втрати рідним та близьким військового!” - сказано у повідомленні.

Богдан Бродовський народився 17 квітня 1984 року. Був кадровим військовим із великим досвідом. Служив у Збройних Силах України з 2002 року.

У 93 бригаді офіцер почав служити ще до початку війни. Був начальником продовольчої служби. Обіймав цю посаду й у перші роки війни. Потім ненадовго звільнявся, відновився у корпусі резерву. Далі повернувся у рідний гарнізон на Дніпропетровщині. Нещодавно він відновив службу у 93-тій бригаді.

У нього залишилася дружина і двоє дітей.

Богдан Бродовський
Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр
Богдан Бродовський

Раніше повідомлялося, що від початку доби в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі збройні формування Російської Федерації три рази порушили режим припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram