ГоловнаСуспільствоЖиття

Кияни святкують сьогодні День міста (оновлено)

Мешканців столиці привітав президент Володимир Зеленський.

Кияни святкують сьогодні День міста (оновлено)

У неділю, 30 травня кияни святкують День міста. Президент України Володимир Зеленський привітав з цим святом мешканців української столиці.

“Київ – він особливий. Здається, немає такої людини, яка б не знайшла тут щось своє. Затишні та сповнені історією вулички Подолу й широкі проспекти спальних районів – заворожують по-своєму. Та головне у Києві те, що ти постійно чуєш його серцебиття. Серцебиття, яке заряджає”, – йдеться у Телеграм-каналі президента.

“Якби Київ був людиною, сьогодні я хотів би просто обійняти його і сказати: “Люблю тебе, старенький!” З днем народження, Києве!" – додав він.

Формат проведення масових заходів адаптовано до чинних карантинних вимог. Загалом у святковій програмі понад 150 заходів, близько 50 з них – спортивні змагання та турніри, повідомили у Київраді.

У межах святкування у столиці сьогодні відбувся 28-й спортивний благодійний "Пробіг під каштанами". До участі у спортивному заході цьогоріч зареєструвалися близько 11 тисяч людей.

У благодійному 5-кілометровому пробігу також взяли участь більше 300 представників Київської міської державної адміністрації.

Пробіг відбувався із дотриманням карантинних норм та обмежень: учасники пройшли температурний скринінг, дотримувалися дистанції, старти були організовані хвилями.

Проєкт був започаткований у 1993 році і на сьогодні є традиційною частиною святкування Дня Києва. 

Пробіг нагадує про проблему вроджених вад серця і можливості її розв’язання. Зібрані під час цієї спортивної події внески йдуть на закупівлю необхідного обладнання для Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Зокрема, торік було придбано новий наркозно-дихальний апарат A7 (Mindray).

Київрада
Київрада

Фото: Київрада

Фото: Київрада

Київрада
Київрада

Київрада
Київрада

Київрада
Київрада

Київрада
Київрада

Київрада
Київрада

Київрада
Київрада

Також зараз триває Вітрильна регата серед крейсерських яхт, урочиста церемонія нагородження відбудеться о 16:00.

Уперше яхтсмени столиці вийшли у День Києва в акваторію київського "вітрильного стадіону" 1995 року, влаштувавши цілодобові перегони “Княжа регата або 24 години Києва”.

За задумом її засновників із Київського Крейсерського яхт-клубу, регата проводиться саме в Дні Києва, коли знаменитий Андріївський узвіз, розташований у трьох кварталах від місця старту-фінішу, перетворюється на вернісаж під відкритим небом і збирає тисячі відвідувачів.

Фото: Київрада

Київрада
Київрада

Київрада
Київрада

Фото: Київрада

Київрада
Київрада

Київрада
Київрада

Київрада
Київрада

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram