ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти стріляли поблизу Північного по цивільній інфраструктурі (оновлено)

Ворог 12 разів за добу порушив режим припинення вогню.

Окупанти стріляли поблизу Північного по цивільній інфраструктурі (оновлено)
Фото: pravda.com.ua

Протягом п’ятниці, 28 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі було зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомила пресслужба ООС.

Поблизу АВДІЇВКИ ворог відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру, а біля Водяного – з гранатометів різних систем.

У районі населеного пункту Гранітне ворог використав великокаліберні кулемети. У цьому ж напрямку по наших позиціях з БПЛА було скинуто два постріли ВОГ-17.

Неподалік Причепіливки російські найманці відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів, а біля Павлополя – ще й з протитанкових ракетних комплексів.

Поблизу Мар’їнки, Широкине і Новомихайлівки окупанти застосували станкові протитанкові гранатомети.

У напрямку населених пунктів Новотошівське та Піски противник застосував стрілецьку зброю.

Поблизу населеного пункту Північне ворог вів вогонь з протитанкових ракетних комплексів по цивільній інфраструктурі мирних мешканців.

На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Станом на 07:00 суботи, 29 травня обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Оновлення 15:22. Обстріл з протитанкового ракетного комплексу в напрямку населеного пункту Північне був здійснений о 18:25 зі сторони шахти Гагаріна, що знаходиться в окупованій Горлівці.

На щастя, внаслідок обстрілу ніхто з мешканців не постраждав. Ракета, розірвавшись, впала поряд з адміністративною будівлею шахти "Північна".

“Маркування на залишках ракети в черговий раз підтверджує безпосередню участь РФ у розв'язуванні агресії та вчиненні злочинів проти України”, – зазначили у пресслужбі ООС.

Українська сторона СЦКК верифікувала обстріл, про подію поінформовано СММ ОБСЄ.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

“Російські загарбники продовжують демонструвати стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей та відверто ігнорують взяті на себе зобов’язання в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи. Своїми діями вони підтверджують прагнення до подальшого загострення конфлікту, збільшуючи кількість озброєння та військової техніки в безпосередній близькості до лінії зіткнення, чим наражають на небезпеку мирних мешканців в окупованих ними населених пунктах”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 28 травня внаслідок ворожого вогню український військовослужбовець отримав кульове поранення. Воїну оперативно надали домедичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого – задовільний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram