ГоловнаСуспільствоВійна

Російські найманці обстріляли позиції ЗСУ з мінометів і гранатометів

Бойових втрат у лавах українських військових немає.

Російські найманці обстріляли позиції ЗСУ з мінометів і гранатометів
Военные учение арлиллеристов армии РФ
Фото: facebook/ОТУ «Північ»

Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників, з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню. З початку цієї доби зафіксовано п’ять порушень з боку збройних формувань Російської Федерації.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає, інформує пресцентр операції Об’єднаних сил.

Так, поблизу населеного пункту Новгородське окупанти двічі відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів. Неподалік селищ Новоселівка та Південне противник застосував у напрямку позицій українських захисників станкові протитанкові гранатомети.

Окрім цього, у напрямку населеного пункту Південне російські окупанти здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Як зазначається, на обстріли противника українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Крім того, українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації. Так, продовжуються випадки перешкоджання роботі патрулів СММ ОБСЄ. 9 травня в пункті пропуску поблизу населеного пункту Ізварине озброєні найманці наказали патрулю Місії залишити цей район.

Здійснюючи моніторинг за допомогою БПЛА, Місією ОБСЄ зафіксовані випадки глушіння сигналу GPS в районах 18 населених пунктів.

Як повідомляли, 10 травня окупанти сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України за минулу добу немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram