ГоловнаСуспільствоВійна

Російські найманці п'ять разів порушили режим припинення вогню, загинув український військовий (оновлено)

Ще двоє бійців отримали поранення.

Російські найманці п'ять разів порушили режим припинення вогню, загинув український військовий (оновлено)
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

Протягом понеділка, 22 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі зафіксовано п'ять порушень режиму припинення вогню з боку російських найманців.

Внаслідок ворожого обстрілу загинув військовослужбовець Збройних Сил України, ще один воїн - отримав осколкові поранення, повідомляє пресцентр ООС.

"Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» збройні формування Російської Федерації кілька разів відкривали вогонь по українських позиціях зі станкових та ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї неподалік населеного пункту Авдіївка. Внаслідок ворожого обстрілу загинув військовослужбовець Збройних Сил України, ще один воїн - отримав осколкові поранення", - сказано у вечірньому зведенні.

Командування операції Об'єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника, а пораненому - бажає скорішого одужання.

У передмісті Мар'їнки російсько-окупаційні війська вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів, а біля Водяного, що на Приазов'ї, крім застосування підствольних гранатометів та стрілецької зброї, противник здійснив дистанційне мінування місцевості в напрямку наших позицій мінами ПОМ-2.

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

Оновлення. В оперативно-тактичному угрупованні "Північ" повідомили про те, що в понеділок ще один український військовослужбовець отримав поранення. Це сталося неподалік від населеного пункту Південне.

"Сьогодні, 22 лютого, недалеко від населеного пункту Південне, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", російсько-окупаційні війська вкотре порушили режим припинення вогню і здійснили обстріл позицій українських захисників з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У результаті обстрілу один військовослужбовець Збройних сил України отримав осколкові поранення", - сказано в повідомленні на сторінці в Facebook.

Зазначається, що військовослужбовця оперативно доставили в лікувальний заклад, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров'я військового задовільний.

"На обстріли противника українські захисники надали адекватну відповідь. На місці події працює керівний склад військової частини і робоча група військової служби правопорядку", - йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що загинув боєць 72-ї бригади. Він був важко поранений після двох пострілів з протитанкового гранатомета противником на спостережному посту під час надання медичної допомоги помер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram