ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні сьогодні – День Героїв Небесної Сотні

Учасників Революції Гідності у Києві вшанували Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою.

В Україні сьогодні – День Героїв Небесної Сотні
Фото: пресслужба ОПУ

Сьогодні, 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні.

Цей День відзначається щорічно згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”.

Cаме 20 лютого 2014 року у протистоянні між українським народом і тодішнім режимом загинуло найбільше “майданівців”.

Подвиг учасників Революції Гідності у Києві вшанували Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою, повідомила пресслужба ОПУ.

Глава держави та перша леді встановили лампадки біля хреста на місці загибелі активістів Майдану.

Фото: пресслужба ОПУ

“Ми не маємо права забути імена всіх загиблих на Майдані. Ми не маємо права не дізнатися імена всіх винних у цьому. Ми не маємо права не побудувати саме ту країну, за яку вони віддали свої життя. Вічна пам'ять усім, хто загинув за майбутнє України!”, – наголосив Володимир Зеленський.

Президентське подружжя також зробило перший удар у Дзвін Гідності, який 20 лютого дзвонитиме за кожним загиблим Героєм Небесної Сотні.

Фото: пресслужба ОПУ

Дзвін Гідності був виготовлений за дорученням Глави держави з метою вшанування подвигу Героїв. На пам’ятці розміщено напис “Слава Україні! Небесній Сотні слава!” Дзвін встановлено та відкрито на території майбутнього Національного меморіалу Героїв Небесної Сотні в центрі столиці.

У день народження кожного Героя Небесної Сотні опівдні перед Дзвоном Гідності встановлюється портрет загиблого і лунає пам’ятний дзвін.

Фото: пресслужба ОПУ

Фото: пресслужба ОПУ

Оновлення 10: 32. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що революція Гідності стала визначальною історичною подією для України та ключовим елементом державотворення.

“Вона визначила незворотність європейського шляху України. А Герої Небесної Сотні стали уособленням відваги та самовідданості. Це висока відповідальність і спільне завдання кожного з нас – побудувати сильну й квітучу європейську Україну, за яку віддали життя учасники Революції Гідності, а також ті, хто продовжив захищати цінності Євромайдану від російської агресії. Революція Гідності стала визначальною історичною подією для України та ключовим елементом державотворення. Вона визначила незворотність європейського шляху України. А Герої Небесної Сотні стали уособленням відваги та самовідданості”, – сказав він.

Шмигаль додав, що спільне завдання кожного з нас – побудувати сильну й квітучу європейську Україну, за яку віддали життя учасники Революції Гідності, а також ті, хто продовжив захищати цінності Євромайдану від російської агресії.

Нагадаємо, вчора у Києві тихою акцією "Ангели пам'яті" вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram