ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Головного санлікаря не пустили в Житомирський лабораторний центр

Віктор Ляшко приїжджав з наказом про зміну начальника лабораторії.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко 18 червня приїжджав до Житомира з наказом про зміну в.о. директора Житомирського обласного лабораторного центру Зіновія Парамонова, але йому не дали цього зробити і проводжали криками "Ганьба".

Як повідомляє "Житомир.info", на захист директора лабораторного центру став колектив. Люди вимагали пояснити причину звільнення Зіновія Парамонова. На це головний санітарний лікар України відповів, що керівником має бути людина, яка зможе приймати оперативні рішення.

"Тут люди звикли до керівника, їм комфортно. Велике спасибі за все, що було зроблено, але зараз епідемія в країні і треба приймати оперативні рішення і реагувати", - заявив він.

Така відповідь обурила Парамонова.

"За один місяць ми збільшили ПЛР-дослідження в 6 разів - зі 100 до майже 600 ми готові зараз зробити. Це не оперативність? Я сьогодні запропонував облдержадміністрації оперативний план по області, щоб створити такі лабораторії в Бердичеві, Новограді-Волинському, Коростені. Я молодший за Трампа, а мої батьки і діди дожили до 100 років, і в мене, крім глаукоми, немає жодного діагнозу на сьогодні", - заявив він.

Заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко сказала, що держава цінує досвід Парамонова і планує запропонувати йому іншу посаду.

Людей це не влаштувало, і в канцелярію чиновників, які приїхали, не пустили.

"Ці дії оцінять правоохоронні органи", - попередив Ляшко, перш ніж покинути територію лабораторії.

Нагадаємо, Парамонова намагаються звільнити вже більш ніж місяць.

6 травня він попередив керівників медичних установ, що лабораторія перевантажена й обмежує тестування на коронавірус. Того ж дня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко і розпорядився підготувати наказ про звільнення Парамонова.

Колектив Житомирського лабораторного центру назвав звільнення Парамонова "політичним" і підготував звернення до президента з проханням залишити його на посаді. У результаті Парамонов досі керує лабораторією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram