ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві два ресторани на Хрещатику викрили в порушенні правил карантину

Один з них обслуговував гостей всередині приміщень, другий - дозволяв курити кальяни на літньому майданчику.

Фото: kyivcity.gov.ua

Держспоживслужба й "Муніципальна охорона" здійснили перевірку дотримання карантинних заходів кафе й ресторанами на столичному Хрещатику. Були виявлені кілька порушників, повідомили на сайті КМДА.

З дев'яти перевірених ресторанів і кафе два порушили правила роботи в умовах карантину – один обслуговував клієнтів усередині приміщення, другий дозволяв курити кальяни на літніх майданчиках.

"На підставі виявлених порушень на посадових осіб ресторанів склали протоколи за ст. 44–3 КУпАП. Санкція статті передбачає штраф для громадян від 17 000 до 34 000 гривен, а для закладів – від 34 000 до 170 000", – говориться в повідомленні.

Повідомляється, що міська влада посилює контроль за дотриманням карантинних вимог. У всіх районах працюють мобільні групи контролю, які складаються з представників райдержадміністрацій, Держспоживслужби, Департаменту благоустрою КМДА, Нацполіції й муніципальної охорони.

Фото: kyivcity.gov.ua

Фото: kyivcity.gov.ua

Протоколи про порушення складають і на працівників закладів, і на його відвідувачів.

Фото: kyivcity.gov.ua

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я 19 червня ініціює посилення контролю за дотриманням умов карантину установами та закладами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram