ГоловнаСуспільствоВійна

Тристороння контактна група провела засідання через відеозв'язок

Обговорювали нові точки розведення і перспективи нового обміну.

Тристороння контактна група провела засідання через відеозв'язок

Тристороння контактна група (Україна, ОБСЄ, Росія) у четвер провела чергове засідання у форматі відеоконференції.

На сайті Офісу президента України йдеться, що в групі з питань безпеки обговорювали нові ділянки розведення сил і засобів.

Також продовжили консультації про додаткові заходи повної і всеосяжної реалізації режиму припинення вогню та оновленого плану розмінування. Це необхідні умови для продовження процесу розведення сил і засобів при верифікації та контролі СММ ОБСЄ.

Гуманітарна підгрупа домовилася на наступному засіданні почати обговорення нових списків на обмін утримуваними особами.

Її учасники говорили про відкриття нових КПВВ на лінії розмежування, зокрема в Золотому. Учасники переговорів також обговорили можливість безперешкодного перетину КПВВ під час карантину для абітурієнтів.

Українська сторона в політичній підгрупі заявила, що місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу можливі тільки після виведення іноземних військ, роззброєння військових формувань і отримання Україною контролю за кордоном.

Під час роботи економічної групи українська сторона підкреслила, що відновлення банківської системи, системи оподаткування може статися відповідно до законодавства України. Російська сторона не заперечувала проти важливості верховенства українського законодавства на тимчасово непідконтрольній території.

Нагадаємо, що 5 травня президент Володимир Зеленський підвищив рівень представництва України в ТКГ. Делегацію України в ТКГ очолив другий президент Леонід Кучма, але він хоче піти з Мінського процесу. Його першим заступником є віцепрем'єр-міністр із питань реінтеграції Олексій Резніков, а заступником – народний депутат Олександр Мережко.

Представником у підгрупі з безпеки замість Богдана Бондаря став заступник міністра оборони Олександр Поліщук. Представником у політичній підгрупі замість Олексія Резнікова став народний депутат Андрій Костін.

Представником у гуманітарній підгрупі замість Геннадій Кузнєцова стала народна депутатка Галина Третьякова. Представником у соціально-економічній підгрупі замість Ігоря Веремія стала заступниця міністра економіки Юлія Свириденко. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram