ГоловнаСуспільствоЖиття

Укргідрометцентр прогнозує настання літньої погоди в перших числах червня

"Потрібно розраховувати на те, що літо буде спекотним, з грозами".

Укргідрометцентр прогнозує настання літньої погоди в перших числах червня

Укргідрометцентр прогнозує настання літньої погоди з високими температурами в перших числах червня.

"Літо в Україні буде, воно прийде в перших числах червня. З п'ятого числа, температура підвищиться й буде рости до 25 і більше градусів", – сказав директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда в ефірі "Україна 24".

Він підкреслив, що нинішні дощі на тлі попередньої посухи є благом для України, але вони скоро закінчаться.

Загалом, на його думку, літо буде спекотним із великою кількістю днів із високою температурою – 25–30 градусів і більше.

"Іншого літа не буде. Потрібно розраховувати на те, що літо буде спекотним, з грозами. Звичайно, будуть якісь небезпечні природні явища, такі як локальне випадання граду, шквали, сильні зливи", – сказав він.

Кульбіда також додав, що прохолодний травень 2020 року не є аномалією.

"В Україні клімат змінюється, але якщо йдеться в місячному розрізі, то ці зміни виражені по-різному. Наприклад, якщо середня температура січня-лютого в Україні зросла на 1,5–2 градуси за останні 25–30 років, то середня температура травня майже не змінилася. Тобто в Україні зберігається травневий режим попередніх періодів, і ймовірність того, що в нас буде спекотний травень, дуже мала", – сказав Кульбіда.

Нагадаємо, що 28 травня в Україні чекають циклон із Чорного моря, який принесе сильні дощі з грозами й поривчастим вітром.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram