ГоловнаСуспільствоЖиття

Окупаційна влада Криму передумала приватизувати винзавод "Масандра"

Він буде власністю анексованого півострова.

Окупаційна влада Криму передумала приватизувати винзавод "Масандра"
Фото: minagro.gov.ua

Російська влада Криму "станом на сьогодні" не збирається приватизувати винзавод "Масандра". Він буде власністю анексованого півострова.

Про це повідомила пресслужба підконтрольного Кремлю міністерства майнових і земельних відносин півострова, передає Крим.Реалії.

"Приватизація підприємства планується шляхом перетворення його на господарське товариство, власником 100% частки якого стане Республіка Крим. Підприємство буде реорганізовано з унітарного в господарське товариство. Так, зараз питання про відчуження майна не розглядається", - повідомила глава так званого "міністерства майнових і земельних відносин Криму" Ганна Анюхіна.

За її словами, реорганізацію проводять на підставі російських законів "Про державні та муніципальні унітарні підприємства" і "Про захист конкуренції".

Вартість винзаводу, який збиралися приватизувати, оцінили в 627,4 мільйона рублів (238 млн гривень). Водночас колекція вин "Масандри" (близько одного мільйона пляшок) є найбільшою в світі і занесена в 1998 році в Книгу рекордів Гіннесса.

Нагадаємо, Кримське підприємство "Масандра" "націоналізували" у 2014 році і оголосили власністю Управління справами президента РФ.

У 2105 році Україна заявила права на кримські винні бренди, такі як "Масандра", "Магарач" і "Новий світ".

У 2016 році Генпрокуратура України порушила кримінальну справу проти керівника заводу "Масандра" Яніни Павленко, яка відкоркувала пляшку вина Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року, вартість якої оцінюється в $100 тис., під час відвідування анексованого Криму колишнім прем'єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram