ГоловнаПолітика

Умовою припинення вогню на Донбасі Росія назвала зняття санкцій, - спікер місії України в ООН

Радбез ООН провів засідання про захист цивільних осіб у збройних конфліктах.

Умовою припинення вогню на Донбасі Росія назвала зняття санкцій, - спікер місії України в ООН
Фото: Укринформ

На засіданні Ради Безпеки ООН про захист цивільних осіб у збройних конфліктах Російська Федерація заявила, що без скасування санкцій не буде глобального припинення вогню.

Про це повідомив спікер місії України в Організації Об'єднаних Націй Олег Ніколенко, прокоментувавши заяву делегації РФ.

"У зв'язку з цим ми вважаємо доволі актуальним заклик Генерального секретаря про глобальне припинення вогню від 23 березня 2020 року. Але цей його заклик буде звучати неповно без посилання на його попереднє звернення: скасувати санкції, які можуть підірвати здатність країн реагувати на пандемію. Той самий заклик було висловлено Верховним комісаром з прав людини, який підкреслив, що в контексті глобальної пандемії політика протидії медичним зусиллям в одній країні підвищує ризик для всіх нас", - заявила РФ у Радбезі ООН.

"Раніше ми чули тільки те, що санкції заважають гуманітарній допомозі для боротьби з COVID-19. Не допомогло, тому вирішили повернутися до старих практик - шантажу", - зазначив Ніколенко.

На його думку, заява РФ пояснює, чому триває насильство в Україні, Сирії, Лівії та інших місцях, де Росія є стороною конфлікту. "Але ми добре знаємо, що навіть якщо санкції теоретично будуть скасовані, припинення вогню не буде. Росіяни завжди знайдуть привід для продовження агресивної політики", - додав спікер місій України в ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram