ГоловнаСуспільствоЖиття

ОАСК зупинив рішення Київради про ювілеї діячів ОУН-УПА

Суд погодився із заявою Портнова.

ОАСК зупинив рішення Київради про ювілеї діячів ОУН-УПА
ОАСК
Фото: unn.com.ua

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив заяву ексголови Адміністрації президента Андрія Портнова про забезпечення позову і зупинив рішення Київради про вшанування історичних особистостей України, пов'язаних з УНР і ОУН-УПА.

Про це повідомляє "Судова влада України".

"ОАСК вважає обґрунтованою вимогу Портнова про призупинення дії цього рішення (в частині), з огляду на наявні ознаки очевидної його протиправності, у зв'язку з порушенням Київською міською радою процедури розробки та прийняття оскаржуваного рішення", - йдеться в повідомленні.

У той самий час у постанові суду зазначають, що в цьому випадку застосування заходів забезпечення адміністративного позову скероване "виключно на збереження чинного становища до розгляду справи по суті заявлених вимог, встановлення їх обґрунтованості".

Рішення Київради "Про відзначення на території Києва пам'ятних дат і ювілеїв у 2020 році" зупинено в частині, яка стосується ювілеїв Івана Полтавця-Остряниці, Василя Левковича, Уласа Самчука, Василя Сидора, Володимира Кубійовича, Василя Галаси, Андрія Мельника.

Нагадаємо, 3 грудня минулого року Верховна Рада теж ухвалила постанову про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram