ГоловнаСуспільствоПодії

У Запорізькій області через негоду знеструмлено 51 населений пункт

Без енергопостачання залишилися близько 19,2 тис. абонентів.

У Запорізькій області через негоду знеструмлено 51 населений пункт
Фото: пресс-служба ГосЧС

У Запорізькій області 51 населений пункт знеструмлено через сильний вітер. Також частково знеструмлено будинки і в самому Запоріжжі. Про це повідомив пресцентр енергопостачальної компанії "Запоріжжяобленерго".

За даними відомства, увечері 24 лютого штормовий вітер, пориви якого сягали 25 м/с і який місцями супроводжувався дощем, став причиною пошкодження частини електромереж.

Зараз без енергопостачання загалом близько 19,2 тис. абонентів.

У результаті негоди повністю знеструмлено 17 населених пунктів у Запорізькому районі, 18 - у Вільнянському, 3 - в Якимівському, 1 - в Мелітопольському. Також 1 частково - у Гуляйпільському, 2 частково - в Кам'янсько-Дніпровському, 5 повністю та 1 частково в - Оріхівському, 2 частково - в Михайлівському.

Крім того, без енергопостачання залишилися близько 6 тисяч жителів Запоріжжя. У відновлювальних роботах задіяна 61 аварійно-ремонтна бригада "Запоріжжяобленерго" в складі 198 фахівців і 54 одиниць спецтехніки.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали про різке погіршення погоди по всій країні. Місцями, крім північно-східної частини, сильний вітер 25-28 м/с.

24 лютого внаслідок шквального вітру п'ять поїздів затрималися через падіння дерев на коліях у Львівській області. Затримка поїздів склала від 8 хвилин до 1 години 46 хвилин максимум.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram