ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Запорізькій області від грипу за тиждень померли три людини, зокрема підліток

З початку епідсезону в області зафіксовано 5 летальних випадків внаслідок ускладнень грипу.

У Запорізькій області від грипу за тиждень померли три людини, зокрема підліток
Фото: Макс Требухов

У Запорізькій області протягом останнього тижня в результаті ускладнень грипу померли три людини.

В обласному лабораторному центрі МОЗ повідомили, що дві людини померли 10 лютого.

69-річна пенсіонерка захворіла ще 31 січня. До медиків жінка звернулася лише 3 лютого. Через три дні хвору на грип типу А пенсіонерку перевели в реанімацію, проте 10 лютого жінка померла.

"Діагноз - позалікарняна двостороння вірусно-бактеріальна пневмонія, ішемічна хвороба серця, гіпертонічна хвороба, цукровий діабет, церебральний атеросклероз, стан після перенесеного інсульту. Проти грипу не щеплена", - йдеться в повідомленні.

Того самого дня від ускладнень грипу - гострої серцево-легеневої недостатності та пневмонії - помер 15-річний житель смт Якимівка. Він захворів 8 лютого, проти грипу вакцинований не був.

Раніше, 5 лютого, від спричинених грипом ускладнень померла 68-річна мешканка Запоріжжя. Вона звернулася до лікарні 26 січня вже у важкому стані. За словами лікарів, жінка страждала на кілька хронічних захворювань і занадто пізно звернулася за допомогою.

За даними обласного лабораторного центру, у січні 2020 року зареєстровано 2 летальні випадки від грипу у жителів Запоріжжя та Запорізького району. Одна з жертв хвороби - вагітна жінка, дитину якої лікарям вдалося врятувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram