ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранили двох українських військових, ще один отримав бойове ураження

Вогонь відкривали 12 разів.

За добу на Донбасі поранили двох українських військових, ще один отримав бойове ураження
Фото: uazmi.org

За 2 лютого у зоні бойових дій на Донбасі окупаційні сили 12 разів порушували режим припинення вогню, застосовуючи заборонені Мінськими домлвденостями міномети калібру 120 мм і 82 мм. Поранено двоє українських військових, ще один отримав бойове ураження, заявили у пресслужбі Міністерства оборони України.

Два обстріли з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів сталися біля Пісків; поруч з Лебединським противник вчинив дев'ять пострілів з протитанкового гранатомета, також відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів й іншої стрілецької зброї; поруч з Василівкою вогонь вівся з автоматичного гранатомета, великокаліберного кулемета і іншої стрілецької зброї.

Чотири рази режим тиші порушувався біля Луганського - з мінометів калібру 82 мм було випущено 34 міни, також стріляли з різних гранатометів і великокаліберних кулеметів; два обстріли біля Кримського - 25 хв з міномета 82 мм, застосовували озброєння БМП, автоматичні гранатомети великокаліберні кулемети; поруч з Новотошківським - з міномета калібру 120 мм; неподалік н.п. Гладосове - з автоматичних гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

"На усі обстріли російських окупантів підрозділи Об'єднаних сил давали адекватну відповідь з дозволеної зброї", - повідомили у Міноборони.

Нагадаємо, 31 січня внаслідок обстрілу бойовиків біля Новотошківського Луганській області загинула військовий медик

Старший бойовий медик механізованої роти сержант Ситник Клавдія Володимирівна (дівоче прізвище - Король) загинула від наскрізного осколкового поранення у грудну клітину, коли несла ліки хворому бійцеві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram