ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі під час доставки ліків на передову загинула військовий медик Клавдія Ситник (оновлено)

Сержант 93-ї ОМБр загинула біля Новотошківського.

На Донбасі під час доставки ліків на передову загинула військовий медик Клавдія Ситник (оновлено)
Старший боевой медик мехроты 93-й ОМБр Холодный Яр Клавдия Сытник
Фото: facebook.com/93OMBr

У результаті обстрілу бойовиків біля Новотошківського загинула військовий медик 33-річна Клавдія Ситник. Про це повідомили в штабі ООС.

"З глибоким сумом повідомляємо, що сьогодні, 1 лютого, в результаті злочинних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ позицій українських захисників поблизу Новотошківського загинула старший бойовий медик одного з підрозділів Об'єднаних сил", - йдеться в повідомленні.

Жінка потрапила під ворожий обстріл під час доставки медикаментів на позицію. Вона отримала множинні осколкові поранення, несумісні з життям.

Оновлення. У 93-й ОМБр "Холодний Яр" назвали ім'я загиблої. Старший бойовий медик механізованої роти сержант Ситник Клавдія Володимирівна (дівоче прізвище - Король) загинула від наскрізного осколкового поранення в грудну клітку, коли несла ліки хворому бійцеві.

"Клавдія була в засобах захисту. На той час цю ділянку фронту обстрілювали з мінометів, станкових і ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Експерти ще встановлюють, осколком від якого саме снаряда вбито нашого медика", - повідомили в бригаді.

Клавдія народилася 25 лютого 1986 року в с. Зачепилівка Харківської області, де постійно мешкала. Закінчила Красноградський медичний коледж, була фельдшером за освітою, проходила практику на "швидкій допомозі".

У лютому 2017 року призвалась на військову службу в Зачепилівському військкоматі й уклала трирічний контракт зі Збройними силами. Служила в 54-й окремій механізованій бригаді, а в жовтні 2019 року перейшла до "холодноярівців", коли бригада тренувалася на Яворівському полігоні.

У Клавдії залишилися дочка Юлія 2008 року народження, батьки і молодша сестра, яка має інвалідність.

Співчуття рідним і близьким загиблої висловили в Офісі президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram