ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб ООС повідомив про одного загиблого й одного пораненого українських бійців з початку доби

Біля Новотошківського із заборонених "Мінськом" мінометів калібру 120 мм противник випустив 41 міну.

Штаб ООС повідомив про одного загиблого й одного пораненого українських бійців з початку доби
Фото: Макс Левин

Сьогодні, 1 лютого, унаслідок ворожих обстрілів на Донбасі один український захисник загинув, ще один військовослужбовець Об'єднаних сил унаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої дістав поранення.

Про це повідомляє пресцентр ООС у вечірньому зведенні.

"Протягом поточної доби збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював наші позиції із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник зробив шість обстрілів по позиціях українських військових: поблизу Красногорівки, у районі Мар'їнки, неподалік Василівки, у районі Невельського та двічі - поряд з Пісками. Вісім ворожих обстрілів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ": неподалік Луганського, двічі в районі населеного пункту Оріхове, тричі поряд з Новотошківським (з мінометів калібру 120 мм противник випустив 41 міну, а також вів вогонь з великокаліберних кулеметів), поряд з Невельским і в районі Катеринівки.

"На всі обстріли російських окупантів підрозділи Об'єднаних сил давали адекватну відповідь з дозволеного озброєння", - наголошують у штабі.

Як повідомлялося, бойовий медик, сержант 93-ї ОМБр Клавдія Ситник загинула біля Новотошківського під час доправлення ліків на передову.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram