ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовий, ще один отримав поранення

Бойовики 10 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

За добу на Донбасі загинув один військовий, ще один отримав поранення
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 10 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті один український військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"20 січня озброєні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. Супротивник обстріляв наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї ... У результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще один отримав поранення", - йдеться в ранковому зведенні.

П'ять обстрілів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": недалеко від населеного пункту Павлопіль - з ручного протитанкового гранатомета; біля Мар'їнки - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів; у районі населеного пункту Опитне - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; поблизу Водяного - з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів; неподалік - Новотроїцького - з підствольного гранатомета і стрілецької зброї.

П'ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності угруповання "Північ": поблизу Травневого - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; поряд з Луганським - з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів; три рази неподалік від населеного пункту Оріхове - з 120-міліметрових мінометів супротивник випустив 17 мін і гранатометів різних систем.

З початку поточної доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли.

Нагадаємо, 19 січня в зоні бойових дій на Донбасі загинув солдат 72 омбр ім. Чорних Запорожців Олександр Слободанюк. 18 січня загинув солдат 72 омбр ім. Чорних Запорожців Валерій Закусило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram