ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ зафіксувала постріли на ділянці розведення у Петровському

Спостерігачі чули три кулеметні черги в середу.

ОБСЄ зафіксувала постріли на ділянці розведення у Петровському
Отвод вооружений в с.Петровское
Фото: Макс Левин

Спостерігачі ОБСЄ 20 листопада чули постріли на ділянці розведення біля населеного пункту Петровське у Волноваському районі Донецької області.

Про це йдеться на сайті ОБСЄ.

"20 листопада, патрулюючи приблизно за 2 км на північ від Петровського, команда СММ чула 3 черги з великокаліберного кулемета за 2-3 км на південний-захід (за оцінкою, в межах ділянки розведення в районі Петрівського)", - сказано у щоденному зведенні наглядової місії.

Українські військові заявили, що "після проведеного аналізу неважко здогадатися, що це чергова спроба дискредитації ЗС України в очах місцевого населення на тимчасово окупованій території і світової спільноти".

У пресцентрі Операції об'єднаних сил стверджують: якщо спроєктувати цю подію на карту місцевості, то можна отримати результат, що постріли були здійснені з окупованої території біля або в межах ділянки розведення. Куди саме стріляли бойовики, військові не знають.

"Підрозділи ЗС України, відповідно до умов розведення, з імовірного місця порушення режиму припинення вогню, вести обстріл фізично не можуть", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, біля населених пунктів Петровське і Богданівка у Волноваському районі Донецької області 9-11 листопада відбулося розведення сил і засобів.

13-20 листопада там відбулося розмінування територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram