ГоловнаСуспільствоВійна

Посли США, Німеччини, Франції та Британії відвідали зону ООС біля Золотого і Петрівського

Розведення військ на третій ділянці призначено на 8 листопада.

Фото: president.gov.ua

Посли США, Франції, Німеччини та Великобританії 7 листопада відвідали зону Операції об'єднаних сил біля Золотого, де відбулося розведення військ, і в районі Богданівки (Петрівського), де це розведення призначене на 8 листопада.

"Я думаю, ми бачили сьогодні, які зусилля докладаються для цього розведення. Ми дуже сподіваємося, що і в Петрівському буде розведення. Важливо було поспілкуватися з людьми - як вони почуваються тут після розведення. Я особисто сподіваюся, що це буде початком вдалих розведень, що це не кінець", - сказала журналістам у Золотому-4 посолка Німеччини Анка Фельдгузен.

Вільям Тейлор
Фото: facebook.com/pressjfo.news
Вільям Тейлор

Начальник Генштабу Руслан Хомчак, голова МВД Арсен Аваков, голова посольства США Вільям Тейлор і перекладач
Фото: facebook.com/pressjfo.news
Начальник Генштабу Руслан Хомчак, голова МВД Арсен Аваков, голова посольства США Вільям Тейлор і перекладач

"Я радий приєднатися до своїх колег і побачити, як іде підготовка до розведення військ у Петрівському і яка ситуація тут, у Золотому. Українська влада виконала свою частину домовленостей, і це розведення - частина підготовки до майбутнього саміту [нормандської четвірки]", - сказав зі свого боку тимчасовий повірений у справах США Вільям Тейлор.

Він додав, що органи внутрішніх справ - поліція і Національна гвардія - повинні забезпечити безпеку в зонах розведення за відсутності Збройних сил.

Посол Франції Етьєн де Понсен висловив надію, що розведення сил відбудеться, оскільки це умова для зустрічі лідерів "нормандської четвірки". "Президент Макрон робить усе, щоб цей саміт якомога швидше відбувся в Парижі... І для мене було важливо побачити, як усе відбувається", - сказав він.

Посол додав, що конфлікт триває занадто довго і його пора закінчувати.

Голова посольства Великобританії Мелінда Сіммонс сказала, що її цікавить досвід жителів Луганської області після розведення.

Вона зазначила, що британська влада протягом останніх років надає значну підтримку Україні. "І нам було важливо побувати тут, щоб зрозуміти, як далі надавати допомогу", - сказав Сіммонс.

На сайті президента України йдеться, що в делегацію, яка відвідала зону бойових дій, також входили міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр інфраструктури Владислав Криклій, міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда, начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак, голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай і заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram