ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві за спробу зґвалтування неповнолітньої затримали хлопця

Раніше він був судимий за грабіж.

У Києві за спробу зґвалтування неповнолітньої затримали хлопця
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві затримали хлопця, який намагався зґвалтувати неповнолітню дівчину. Врятувати її від зловмисника вдалося таксисту, котрий почув крики про допомогу, повідомили на сайті столичної поліції.

16-річна постраждала розповіла, що невідомий молодик зайшов у кафе на проспекті Академіка Глушкова, де вона працювала, нібито щоб запитати дорогу.

"Вона погодилася показати напрямок і вийшла із хлопцем на вулицю. Той почав до неї чіплятися, повалив на землю і намагався зґвалтувати. Крик дівчини почув співробітник служби таксі, який зупинив молодика і тримав до прибуття поліції", - уточнив т.в.о . начальника відділення слідчого відділу Голосіївського управління поліції Олег Самойлик.

Він також повідомив, що нападником виявився 19-річний киянин, раніше судимий за грабіж. Йому інкримінують закінчений замах на зґвалтування, санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що в липні 2019 Верховна Рада підтримала законопроєкт, що посилює відповідальність за сексуальні злочини проти неповнолітніх. Документ запроваджував єдиний реєстр педофілів і хімічну кастрацію для них, проте у вересні президент Володимир Зеленський ветував законопроєкт і відправив його в парламент на доопрацювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram