ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби на Донбасі поранено одного військовослужбовця ЗСУ

Бойовики 13 разів порушили режим припинення вогню.

З початку доби на Донбасі поранено одного військовослужбовця ЗСУ
Фото: Макс Левин

З початку цієї доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 13 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" супротивник зробив вісім обстрілів: тричі поблизу Мар'їнки - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; двічі неподалік Талаківки - з великокаліберних кулеметів, СПГ і автоматичних гранатометів; в районі Верхньоторецького - зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів і стрілецької зброї; неподалік Славного - з великокаліберних кулеметів і СПГ; поблизу Авдіївки - зі станкових протитанкових гранатометів. У районі відповідальності угруповання "Північ" російські окупаційні війська здійснили п'ять обстрілів: біля Золотого-4 (не ділянка розведення) у напрямку Золотого-5 - з автоматичних гранатометів; неподалік Зайцевого - зі стрілецької зброї; двічі поблизу Луганського - зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів; біля Троїцького - з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів", - йдеться у вечірньому зведенні.

Також у штабі ООС нагадали, що проросійські бойовики вдалися до провокації з метою дискредитації Об'єднаних військових сил. Так, сьогодні, близько 10:30 бойовики обстріляли працівників комунального підприємства "Луганськвода", які проводили ремонтні роботи.

Пресцентр ООС повідомляє, що від місця, де зафіксовано обстріл, до найближчих позицій українських військовослужбовців - понад 2,5 тисячі метрів. За тактико-технічними характеристиками постріли з АГС-17 мають прицільну дальність 1700 метрів, а максимальну дальність польоту - 2100 метрів (з пострілом ГПД-30).

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 22 рази обстріляли позиції українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram