ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінветеранів має намір захищати інтереси Олексія Белька, який погрожував підірвати міст

У міністерстві мають намір захищати права Белька на справедливий розгляд справи та необхідну допомогу.

Мінветеранів має намір захищати інтереси Олексія Белька, який погрожував підірвати міст
Захват Алексея Белько
Фото: МВД

Міністерство у справах ветеранів має намір захищати інтереси Олексія Белька, який напередодні погрожував підірвати міст Метро в Києві. Відповідну заяву Мінветеранів опублікувало на своїй сторінці у фейсбуці.

"Міністерство у справах ветеранів висловлює подяку силовикам, правоохоронцям і всім причетним до професійного, безпечного і безкровного вирішення ситуації", - сказано в заяві.

Команда міністерства запевнила в готовності надати будь-яку допомогу в комунікації між Олексієм Бельком і "тими, кого це може стосуватися на офіційному або неофіційному рівні".

"Міністерство підкреслює, що воно буде захищати інтереси Олексія Белька, як і будь-якого учасника російсько-української війни, зокрема його право на повагу, справедливий розгляд цієї справи і допомогу в разі необхідності. Ми не дозволимо використовувати цей інцидент для очорнення бійців і ветеранів, або для розколу між ними і рештою суспільства", - сказано в заяві.

У міністерстві закликали громадян уважно перевіряти інформацію, а журналістів - спиратися на достовірні джерела. А також пообіцяли стежити за перебігом подій і інформувати суспільство, коли про все це з'явиться більше достовірної інформації.

Нагадаємо, удень в середу, 18 вересня, Белько заблокував рух на мосту Метро в Києві та погрожував його підірвати. Близько 19:30 він здався спецназівцям, у результаті захоплення моста ніхто не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram