ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпропетровській області пам'ятник Леніну продали за пів мільйона гривень

Скульптура з литої бронзи вагою 6 тонн продана як металобрухт через борги КП у Жовтих Водах.

У Дніпропетровській області пам'ятник Леніну продали за пів мільйона гривень
Иллюстративное фото
Фото: dumskaya.net

На електронному аукціоні продали пам'ятник Леніну, демонтований в Жовтих Водах Дніпропетровської області в 2014 році. Інформація про це розміщена на сайті аукціону, передає Радіо Свобода.

Скульптура, виготовлена з литої бронзи вагою 6 тонн, була продана як металобрухт за ціною 500 тисяч гривень. Початкова вартість становила 385 875 гривень. В аукціоні взяли участь чотири учасники, їх дані не розголошуються.

Головний бухгалтер КП "ВЖРЕО" Жовтоводської міської ради Олена Пузирів підтвердила, що скульптура була виставлена на торги через борги підприємства зі сплати податків.

"Через борги було накладено арешт на частину майна, яке не використовується в господарській діяльності підприємства, це, зокрема, ця скульптура, пожежна машина і ще кілька позицій. Виконавча служба приїхала і описала майно. У нас арештовані рахунки, борги з виплати зарплати працівникам, борги з сплати податків - все тому, що тарифи на послуги підприємства не були відкориговані", - сказала Олена Пузирів.

За словами головного бухгалтера, весь час з моменту демонтажу пам'ятник зберігався на території комунального підприємства та перебуває в хорошому стані.

У мерії Жовтих Вод заявляють, що оскаржуватимуть рішення про виставлення пам'ятника на торги в суді, адже скульптура "не належить комунальному підприємству і має культурно-історичну цінність".

Нагадаємо, восени 2018 райцентр в Чернігівській області продав пам'ятник Леніну на металобрухт за 220 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram