ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі потік води під час зливи зніс десяток машин і розламав колектор

На півдні України пройшов активний циклон з вітром і дощами.

Унаслідок переміщення активного циклону 3 серпня в Одеській області пройшли сильні зливи, що призвело до тимчасового порушення транспортного сполучення, затоплення окремих ділянок місцевості та підтоплення домогосподарств і підвальних приміщень.

Про це повідомила пресслужба ДСНС в Одеській області.

Сильно постраждали окремі райони Одеси.

Як повідомляє "Думська", водні потоки розламали зливний колектор і знесли десяток машин на Карантинному спуску. Також злива спровокувала зсув грунту з моста біля Автовокзалу на Балківській, причому у вересні 2014 року під час зливи в цьому місці вже відбувався зсув грунту.

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

Фото: omr.gov.ua

"Попри вчасне очищення комунальниками зливових стоків і колодязів, дощоприймачів, канав та інших гідроспоруд, занадто великий обсяг дощової води не може швидко піти з вулиць Одеси. Під час посилення дощу ситуація ускладнюється", - заявили в одеській мерії.

Сильна злива внесла серйозні корективи в роботу Одеського аеропорту, пише "Таймер".  Прильоти й вильоти багатьох рейсів були серйозно затримані. Майже годину кружляв у повітрі над аеропортом літак з Відня, який мав приземлитися о 12:44, а сів лише о 13:40. Крім того, було затримано виліт цілої низки рейсів: наприклад, понад годину довелося провести в зоні очікування пасажирам рейсу на Салоніки (о 13:15), до Відня (виліт за розкладом о 13:35) і Стамбула (мав вилетіти о 13: 50).

Пресслужба міськради Одеси повідомила, що вітер і сильний дощ ймовірні до ранку 4 серпня.

Крім Одеси постраждали й інші населені пункти Одеської області. В Арцизі затопило вулиці в районі ринку "Північний". Крім того, у частині міста, а також у деяких навколишніх селах перервалося електропостачання.

В Арцизькому районі біля села Плоцьк на дорозі через воду застрягли автомобіль швидкої допомоги, пасажирський автобус і двоє автомобілів. Їх визволили з пастки рятувальники ДСНС.

Фото: od.dsns.gov.ua

Фото: od.dsns.gov.ua
    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram