Філарет звинуватив Епіфанія в рейдерстві

Почесний патріарх вважає, що Феодосійський монастир і церква Успіння в Києві були захоплені.

Філарет звинуватив Епіфанія в рейдерстві
Патриарх Филарет
Фото: cerkva.info

Почесний патріарх Філарет звинувачує предстоятеля Православної церкви митрополита Епіфанія в рейдерстві монастирів.

Про це він заявив на пресконференції, передають Українськi Новини.

"Я ще хочу сказати, що Епіфаній займається рейдерством", - сказав Філарет.

Він також заявив, що Феодосійський монастир і церква Успіння в Києві, які на його думку належать УПЦ КП, "були захоплені в рейдерський спосіб".

Філарет додав, що в цих діях також брали участь прихильники Радикальної партії Олега Ляшка, які вигнали намісника Феодосійського монастиря.

Нагадаємо, 20 червня в Києві була відновлена Українська православна церква Київського патріархату на чолі з Філаретом. Разом з ним від ПЦУ відкололися два архієреї з Росії - архієпископ Білгородський і Обоянський Іоасаф (Шибаєв) та єпископ Валуйський Петро (Москальов). Того самого дня було обрано ще двох майбутніх єпископів УПЦ КП - архімандрита Андрія (Маруцака) та ієромонах Іллю (Зеленського).

24 червня Синод ПЦУ відсторонив Філарета від управління Київською єпархією, але на знак визнання минулих заслуг зберіг за ним місце в єпископаті. Філарет заявив, що відмовився визнавати рішення "так званої ПЦУ".

Уся УПЦ КП, як і вся Українська автокефальна православна церква, 15 грудня 2018 року об'єдналася в помісну Православну церкву України. Відповідно, жодні рішення, розпорядження або інші документи, видані від імені Київського патріархату або її статутних органів після реєстрації Київської митрополії ПЦУ 30 січня 2019 року, не мають канонічної та юридичної сили і не підлягають виконанню.

Однак, синод ПЦУ не зміг переконати Філарета в тому, що Київського патріархату більше немає.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram