ГоловнаСуспільствоПодії

У Львівській області 10 людей госпіталізували через харчове отруєння

Постраждалі напередодні відвідували ресторанно-готельний комплекс "Княжий двір".

У Львівській області 10 людей госпіталізували через харчове отруєння
Фото: Depositphotos/SUKIYASHI

У Пустомитівському районі Львівської області з харчовим отруєнням госпіталізовано 10 осіб, серед них одна дитина. Про це повідомляє Лабораторний центр МОЗ у Львівській області.

30-31 липня в обласну клінічну лікарню звернулися 11 осіб із симптомами харчового отруєння. Усі вони брали участь у святкуванні хрестин і дня народження 27-28 липня в комплексі "Княжий двір" у селі Сокільники Пустомитівського району на вул. Л.Українки, 17.

У результаті 10 осіб госпіталізовано, а одна перебуває на амбулаторному лікуванні. Стан постраждалих - середньої тяжкості.

У стаціонарних умовах постраждалим проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об'єм медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів. Проводяться бесіди з профілактики кишкових інфекцій.

Фахівці центру проводять епідеміологічне розслідування.

Нагадаємо, у Львівській області в "Червоній руті" 8 червня на весіллі сталося масове отруєння гостей. Зі 100 присутніх першої ж доби потрапили до лікарні 37 осіб, пізніше кількість постраждалих збільшилася до 44, потім до 55 осіб. Серед них - ще п'ять відвідувачів закладу, які звернулися до медиків 10-11 червня, хоча не були гостями на весіллі, де отруїлися інші.

Перевірка Держспоживслужби виявила, що заклад не був зареєстрований належним чином і "працював самовільно". Під час приготування страв допускалися значні порушення, а в усіх досліджених кулінарних виробах виявили хвороботворні бактерії.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram