ГоловнаСуспільствоЖиття

Рівненський суд визнав винною в адмінпорушенні 16-річну дівчину, яка стояла з плакатом за імпічмент Зеленського

Проти матері порушено провадження про "неналежне виховання".

Рівненський суд визнав винною в адмінпорушенні 16-річну дівчину, яка стояла з плакатом за імпічмент Зеленського
Фото: radiotrek.rv.ua

Міський суд Рівного визнав винною в адміністративному правопорушенні 16-річну Дарину Коцюрубу, яка в травні вийшла на центральну площу з плакатом за імпічмент Зеленського. Про це повідомляє "UA Рівне".

Спочатку суд повідомив, що не знайшов порушень у діях дівчини, проте пізніше ухвалив протилежне. Остаточне рішення у справі винесено 13 червня, повідомила мама дівчини Наталя.

"Була в суді, забрала рішення судді Діонісьєвої. У нас - попередження, штрафу немає. Але ми будемо подавати апеляцію і доводити невинність. Щодо моєї справи про "неналежне виховання", то її перенесли", - розповіла Наталя.

Жінка додала, що товариша Дарини Романа суд також визнав винним.

Міський суд визнав Коцюрубу винною в розклеюванні листівок, що в поліції назвали агітацією без вихідних даних.

Нагадаємо, 25 травня в центрі Рівного 16-річна дівчина і 20-річний чоловік вийшли на площу з плакатами "Імпічмент президенту" і "Не кумівство, а по-братськи". Їх доставили у відділення поліції і склали протоколи про адміністративне правопорушення. Справа набула резонансу, була також реакція президента Зеленського, а правозахисники заявили, що порушення в діях молодих людей немає, адже повідомляти органи влади про мирні акції є не обов'язком, а правом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram