ГоловнаСуспільствоЖиття

Більш ніж половина українців підтримують мовлення російською та українською

Майже 80% громадян віддають перевагу українській мові на радіо і ТБ.

Більш ніж половина українців підтримують мовлення російською та українською
Фото: Depositphotos\Rangizzz

Більш ніж 50% українців підтримують мовлення на телеканалах і радіостанціях російською та українською, але при цьому хочуть, щоб українська мова переважала.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження "Сприйняття українцями телерадіоефіру: результати дослідження громадської думки" Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) на замовлення Національної ради, передає Укрінформ.

"На питання "Якою мовою в Україні повинні вести мовлення телеканали і радіостанції?" 23,6% респондентів відповіли, що тільки українською, 52,8% - і українською, і російською, але українська мова повинна переважати", - цитує видання члена Нацради Сергія Костинського.

Відзначають, що понад 60% респондентів підтримують збільшення державою кількості українського і україномовного контенту в ефірі. При цьому близько 80% громадян вважають за кращу українську як основну мову телевізійного та радіоефіру і є активними споживачами україномовного контенту на радіо і телебаченні.

Дослідження проводив КМІС упродовж травня-червня, опитано 2021 респондента у 110 населених пунктах за винятком Криму і ОРДЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram