ГоловнаСуспільствоОсвіта

Гриневич прокоментувала указ про скасування шкільної форми

Школи мають право самостійно вирішувати, в якому одязі навчатимуться діти.

Гриневич прокоментувала указ про скасування шкільної форми
Фото: Макс Требухов

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що право встановлювати зразки шкільної форми залишається за вчителями, учнями та їхніми батьками. Про це вона розповіла журналістам.

"Зараз багато говорять про те, що скасовано укази Президента і серед них указ про шкільну форму. Я хочу звернути увагу, що цей указ був дуже застарілим і ми останнім часом ним практично не користувалися, тому що він прив'язував нас до певних зразків форми, тканин", - підкреслила міністр.

Уже кілька років поспіль позиція міністерства полягає в тому, що школи (учні, їхні батьки та керівництво) мають право самостійно вирішувати, в якому одязі вчитимуться школярі.

За словами Гриневич, шкільний одяг має бути комфортним, гігієнічним, з "дихаючих" тканин.

"А як вони будуть демонструвати свою приналежність до колективу школи, залежить від того, як вони самі це визначать. Хтось придумає безрукавку до якогось іншого одягу, на якій є емблема чи знак ідентичності цієї школи, а хтось вирішить, що вони будуть носити ту чи іншу форму", - додала міністр.

Нагадаємо, 20 червня 2019 року президент Володимир Зеленський скасував указ Леоніда Кучми від 12 червня 1996 року, який передбачав обов'язкове носіння шкільної форми для учнів.

Крім того, Зеленський скасував понад 150 указів своїх попередників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram