ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала екс-бойовика "ДНР", що підтвердив умисні обстріли житлових районів Донецька

Сліди обстрілу бойовики пояснювали "провокаціями з боку Збройних сил України".

СБУ затримала екс-бойовика "ДНР", що підтвердив умисні обстріли житлових районів Донецька
Фото: EPA/UPG

Контррозвідники Служби безпеки України затримали екс-бойовика "ДНР", який підтвердив численні випадки артилерійських обстрілів бойовиками житлових кварталів Донецька з метою дискредитації Збройних сил України. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Зараз чоловік співпрацює зі слідством і дає свідчення про діяльність проросійських терористів", - сказано в повідомленні.

За інформацією співробітників СБУ, місцевий житель приєднався до незаконних збройних формувань у Донецькій області в 2016 році, до травня 2019-го він перебував в одному з артилерійських підрозділів бойовиків.

"Зловмисник повідомив про численні випадки артилерійських обстрілів бойовиками житлових кварталів Донецька з використанням забороненого мінськими домовленостями озброєння для висвітлення в російських ЗМІ нібито провокацій з боку ЗС України. Також він розповів про переправлення на територію тимчасово окупованого Донецька російської зброї і обладнання, зокрема мобільної переносної станції супутникового зв'язку "Ауриго" (новітня розробка ВПК РФ, прийнята на озброєння РФ у 2014 році)", - підкреслили у спецслужбі.

Окрім того, затриманий повідомив про активізацію роботи ФСБ у середовищі бойовиків для недопущення їх переходу на українську сторону.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, про сліди обстрілу на житлових будинках і в житлових районах Донецька неодноразово повідомляли спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Вивчення місць обстрілу показує, що снаряди потрапляли в будівлі під такими кутами і з таких напрямків, які недоступні для обстрілу українською армією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram