ГоловнаСуспільствоВійна

З понеділка в Одесі розпочнуться навчання "Sea Breeze"

Навчання пройдуть на морі, на суші і під водою.

З понеділка в Одесі розпочнуться навчання "Sea Breeze"
Фото: mil.gov.ua

У понеділок, 1 липня, в Одесі стартують традиційні українсько-американські навчання "Sea Breeze-2019". Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Навчання пройдуть на морі, на суші, в повітрі та під водою. В цьому році вперше учасники заходу будуть відпрацьовувати річковий елемент. За легендою навчань супротивник намагатиметься заблокувати вихід до моря з річки Дунай. Корабельно-катерний склад Морської охорони отримає завдання забезпечити супровід транспортних цивільних суден через гирло Дунаю до Чорного моря. До цього навчального елемента будуть залучені винятково сили Морської охорони Держприкордонслужби.

З представниками берегової охорони Грузії заплановано проведення кількох спільних тренувань-навчань, що стосуються несення прикордонної служби.

У морському компоненті під час навчань заплановані артилерійські стрільби, висадки доглядових груп, а також вдосконалення взаємодії спеціальних підрозділів. У спеціалізованих водолазних тренінгах уперше візьмуть участь представники прикордонного підрозділу "Дозор", які мають відповідну спеціалізацію.

Нагадаємо, в липні 2018 року міністерство закордонних справ Росії назвало українсько-американські навчання "Сі-Бриз-2018" "спробою спровокувати напруження".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram