ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ДержНС попереджає про високий рівень забруднення повітря в Києві

Найбрудніше повітря було помічено на вул. Скляренка, Оболонському проспекті, Бессарабській і Деміївській площах.

 

ДержНС попереджає про високий рівень забруднення повітря в Києві
Фото: chel.aif.ru

Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про метеорологічні умови високого рівня забруднення повітря в столиці. Про це повідомляє прес-центр відомства.

З 8 червня в Києві спостерігаються метеорологічні умови, що сприяють накопиченню і вмісту шкідливих домішок в приземному шарі повітря.

Протягом 12-13 червня за даними постів спостереження ЦГО ім. Бориса Срезневського рівень забруднення діоксидом азоту досяг 5 - 6 середньодобових гранично допустимих концентрацій в районах: вул. Скляренка, Оболонського проспекту, Бессарабської і Деміївської площ.

Такі метеорологічні умови можуть бути обумовлені спекою і слабким вітром в приземному шарі. За прогнозом Гідрометцентру такий рівень забруднення (тенденція до подальшого зростання) буде утримуватися в Києві до 18 червня.

Нагадаємо, в травні 2019 року Концентрація вуглекислого газу в атмосфері Землі вперше в історії людства досягла рівня 415,26 проміле.

Кількість CO2 сильно коливається залежно від сезону, досягаючи максимуму в північній півкулі навесні і на початку літа. Однак середньорічна концентрація CO2 стійко зростає. Ще в 2013 році вона подолала поріг в 400 проміле, а в кінці 2018 року Всесвітня метеорологічна організація оголосила, що середньорічна концентрація зросла до 405,5 проміле.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram