ГоловнаЕкономікаДержава

У Києві почали будувати бетонні конструкції під новий Шулявський шляхопровід

Проїзд по мосту планують відкрити до кінця року.

У Києві почали будувати бетонні конструкції і збирати металоконструкції для прогонів нового Шулявського шляхопроводу.

Про це йдеться на сайті Київміськадміністрації.

Старий аварійний міст повністю розібрали, і на будмайданчик завезли частину металевих конструкцій для нового шляхопроводу. Всього для будівництва моста потрібно 1700 тонн металоконструкцій, з яких виготовили 1100 тонн. До 1 серпня виготовлять інші.

Фото: facebook.com/davtyan.dmytro

Під час будівництва встановлять п'ять прогонів нового моста.

"Сьогодні будують бетонні конструкції. Тривають роботи зі встановлення паль та опор. Також почали збирати металоконструкції для декількох прогонів, які стануть основою нового, сучасного та комфортного шляхопроводу. Ми робимо все можливе для того, щоб у вересні конструкція моста вже була готова, і щоб у грудні запустити рух транспорту по мосту", - розповів мер Києва Віталій Кличко.

Фото: facebook.com/davtyan.dmytro

До кінця року планують також реконструювати підземний пішохідний перехід, прокласти інженерні мережі, облаштувати велосипедну доріжку, упорядкувати територію.

У рамках другої черги будівництва необхідно буде знести п'ятий цех заводу "Більшовик". На його місці повинен з'явитися один зі з'їздів. Переговори з Кабміном і Фондом держмайна з цього приводу поки що не дали результату.

Проект реконструкції Шулявського шляхопроводу передбачає будівництво розв'язки в формі неповного листа конюшини - моста з трьома з'їздами.

Нагадаємо, в 2017 році після руйнування частини Шулявського шляхопроводу КМДА оголосила про намір закрити його на реконструкцію. Роботи стартували навесні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram