ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Затоці можуть ввести карантин на 60 днів через скажену кішку

Постраждалих і тих, хто контактував з хворою твариною, немає.

У Затоці можуть ввести карантин на 60 днів через скажену кішку
Фото: http://ukranews.com

У курортному селищі Затока Білгород-Дністровського району Одеської області зафіксували випадок сказу у вуличної кішки. Через це там можуть ввести карантин на 60 днів, повідомляє "Бессарабія-Інформ".

У Затоці виявили безпритульну кішку з агресивною поведінкою і рясним слиновиділенням. Якийсь час за твариною вели спостереження, коли кішка загинула, її доставили на експертизу до Одеси, де після необхідних аналізів підтвердили діагноз - сказ.

Під час учорашнього позачергового засідання виконавчого комітету Білгород-Дністровської міськради було прийнято одностайне рішення про створення протиепізоотичної комісії, члени якої приймуть рішення про введення карантину на території селища.

Після виявлення небезпечного захворювання в Затоці введуть карантин терміном на 60 днів, упродовж якого всі собаки та кішки селища будуть щеплені в обов'язковому порядку. Крім того, на період дії карантину на територію Затоки заборонять ввозити тварин.

Головлікар Білгород-Дністровської міської лікарні Ігор Десятник зазначив, що на сьогодні в місті є 30 доз вакцин від сказу. Крім того, вакцину вводять людині тільки у разі важкої форми цього небезпечного захворювання.

Постраждалих і тих, хто контактував з хворою твариною, немає.

Засідання протиепізоотичної комісії відбудеться у Білгороді-Дністровському сьогодні.

Нагадаємо, 19 квітня МОЗ оголосило про відправлення в регіони 15 тис. доз вакцини проти сказу. Всього Україна закупила понад 93 тисячі доз вакцин для профілактики сказу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram