ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура просить 6,5 роки в'язниці для екс-бійця АТО Торбіна за звинуваченням у вбивстві Гандзюк (оновлено)

Торбін і четверо його товаришів по службі уклали угоду зі слідством і визнали провину.

Прокуратура просить 6,5 роки в'язниці для екс-бійця АТО Торбіна за звинуваченням у вбивстві Гандзюк (оновлено)
Фото: Цензор.НЕТ

Прокуратура просить Покровський районний суд Дніпропетровської області засудити до 6 років і 6 місяців в'язниці екс-бійця АТО Сергія Торбінв за вбивство активістки Катерини Гандзюк. Про це сьогодні на засіданні суду сказала суддя Олена Чорна.

Суддя оголосила угоду про визнання провини, яку уклали Торбін і прокурор Вікторія Калита 19 квітня. Згідно з документом, обвинувачений повною мірою визнає свою провину, кається і погоджується отримати покарання у вигляді 6,6 року в'язниці.

"Провину визнаю в повному обсязі", - заявив Торбін під час суду.

Прокуратура інкримінує йому пособництво і підбурювання до заподіяння тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк. В обвинувальному акті зазначено, що саме Торбін на прохання замовника злочину організував своїх колишніх товаришів по службі з "Української добровольчої армії" Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського і Віктора Горбунова для нападу на Гандзюк.

За злочин екс-учасники АТО отримали 4,5 тис. доларів.

На засіданні в понеділок суд повідомив, що всі п'ятеро підсудних визнали свою провину і уклали угоду зі слідством.

Адвокати голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, підозрюваного в замовленні нападу на Гандзюк, просили суд не розглядати зазначені угоди зі слідством і повернути обвинувальний акт у прокуратуру. Суд відмовив в цьому клопотанні адвокатам. Прокурор повідомив, що прізвище Мангера в цих угодах і обвинувальному акті не згадується.

Оновлення. Покровський районний суд Дніпропетровської області 6 червня винесе вирок 5 екс-учасникам АТО, обвинуваченим у вбивстві Катерини Гандзюк.

Про це сказала суддя Олена Чорна, передають Українськi Новини.

На засіданні 3 червня вона вивчила угоди зі слідством, які уклали обвинувачені. Всі вони визнали свою провину і покаялися.

Прокуратура просить засудити Микиту Грабчука, який безпосередньо вилив на Гандзюк 1 літр сірчаної кислоти, до 6 років позбавлення волі. Екс-бійцям "Української добровольчої армії" Володимиру Васяновичу і В'ячеславу Вишневському, які допомагали здійснити злочин, прокуратура просить дати по 4 роки в'язниці. Ще одному співучаснику, Віктору Горбунову, пропонується призначити покарання у вигляді 3 років в'язниці.

Всім підсудним було пред'явлено звинувачення в завданні тяжких тілесних ушкоджень.

Угоди зі слідством були підтримані стороною обвинувачення, стороною захисту та потерпілими.

Вирок у цій справі суддя Чорна оголосить 6 червня о 14:00.

Нагадаємо, у квітні Генеральна прокуратура зняла з голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера підозру в організації вбивства Гандзюк і повідомила йому про підозру в організації заподіяння їй тілесних ушкоджень. Також була знята підозра в причетності до вбивства активістки з Ігоря Павловського - помічника депутата Верховної Ради Миколи Паламарчука.

31 липня 2018 року в центрі Херсона Гандзюк облили сірчаною кислотою, 4 листопада вона померла в лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram